Društvo

"Rekli su da je stomačni virus, a sumnja se i na trovanje" Osnovci iz Sarajeva tokom ekskurzije u Neumu završili na infuziji

Veći broj učenika Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" iz Sarajeva i Osnovnih škola Vareš i Majdan požalio se na stomačne probleme, a mnogi su morali dobiti i pomoć doktora  tokom ekskurzije u Neumu.

"Rekli su da je stomačni virus, a sumnja se i na trovanje" Osnovci iz Sarajeva tokom ekskurzije u Neumu završili na infuziji
FOTO: DJORDJE KOKOŠAR/RINGIER

Redakciji Klix požalilo se više roditelja, poručivši da su morali dolaziti po djecu da ih voze nazad u Sarajevo i druga mjesta.

– Učenici 9 razreda Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” su bili na ekskurziji u Neumu. Već drugu noć su učenici počeli povraćati i osjećati se loše. Treći dan par učenika je završilo na infuziji u ambulanti u Neumu dok je i drugima bilo loše. Roditelji su morali dolaziti po djecu da ih voze nazad u Sarajevo – rečeno je.

Poručeno je da je tokom treće noći, samo još više djece dobijalo temperaturu i povraćalo.

– Razrednim nastavnicima isto nije bilo dobro. Učenici devetog razreda iz Osnovnih škola Vareš i Majdan su se našli u istoj situaciji tokom drugog dana ekskurzije. Rečeno je da je to samo neki stomačni virus, ali se sumnja i na trovanje. Djeca su se kući vratila u kritičnom stanju gdje je značajan broj njih bio na infuziji i u Sarajevu. Više od 60 odsto učenika je u veoma lošem stanju te se malo njih pojavilo danas na nastavi -rečeno je

Pročitajte još

Direktorka Osnovne škole Vareš u izjavi navela je da su se učenici su vratili kući u srijedu poslijepodne.

– U utorak je dvoje djece počelo povraćati, popodne se tokom dana još dvoje javilo i mi smo djecu uputili u Dom zdravlja u Neumu da bi uključili ili isključili to trovanje hranom. Pregledala ih je doktorka i rekla da je virusna infekcija te im je uključila lijekove. Tu noć  se još pojavilo djece sa mučninom. Nakon lijekova, već je određenom broju djece bilo bolje – navela je.

Dodala je da su djeca poslije prijave konstatno bila pod nadzorom.

– Ujutro kad su ustali, već im je dosta bilo bolje. Jednoj djevojčici je bilo mučno, ali nije povraćala. To je ujedno i bio zadnji dan, prije polaska kući u Vareš – rekla je.

Istakla je da su roditelji bili upoznati sa svim dešavanjima.

– Kada smo došli nazad, znam da su roditelji odveli djecu na pregled u Dom zdravlja Vareš, a ja sam juče tražila njihovo mišljenje. Rečeno mi je da je najvjerovatnije stomačni virus. Jutros sam poslala dopis da mi se obrate pismeno, pa što oni kažu, mi ćemo roditelje uputiti šta dalje mogu činiti. Mi smo zakazali roditeljski sastanak povodom novonastale situacije – zaključila je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu