Sudbine

"Rekli su nam da doziva majku" Nakon stravične nesreća devetogodišnjak je u komi, njegovog mlađeg brata čeka operacija

Stanje dječaka koji su povrijeđeni u nedjelju kada ih je na pješačkom prelazu pokosio automobil kojim je upravljao L. G. (38), koji je potom pobjegao s lica mjesta, isto je. Devetogodišnjak je još u komi, dok njegovog mlađeg brata (4) očekuje operacija butne kosti.

"Rekli su nam da doziva majku" Nakon stravične nesreća devetogodišnjak je u komi, njegovog mlađeg brata čeka operacija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Kako za Blic kaže Slobodan Balić, djed teško povrijeđenih dječaka, devetogodišnjak je u teškom stanju, ali stabilno.

– Stanje im je isto kao nakon nesreće. Stariji unuk je na intenzivnj njezi i dalje je u komi i ne mogu da ga operišu zbog izliva krvi, ali je stabilan. Kažu da mu srce kuca normalno – rekao Balić.

Pročitajte još

Četvorogodišnji dječak je, kako navodi, na intenzivnoj njezi i danas se očekuje da će biti operisan.

– Trebalo je juče, međutim ipak nije. Danas ga očekuje operacija. On je dobro. Na intenzivnoj je njezi, a nakon operacije će ga prebaciti na odjeljenje gdje će majka biti smještena sa njim – priča Slobodan.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Mlađem unuku, kaže, jako nedostaje majka jer je još na odjeljenju intenzivne njege, te ga porodica nije vidjela.

– Nismo ga vidjeli još, moći ćemo da ga vidimo tek kad nakon operacije, kada bude prebačen u sobu. Rekli su nam da plače, zove mamu… – prepričava djed mališana.

Vozač pobjegao, pa probao da sakrije automobil

Vozač L. G. koji je nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta, prema pisanju medija, automobil je sakrio na parkingu. Uhapšen je dan kasnije i sutra će se, kako Blic saznaje, naći pred Tužilaštvom gdje će biti saslušan o okolnostima izvršenja krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivičnog djela nepružanja pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Na osnovu toga, kao i na i njegove odbrane i pribavljenih podataka o ranijoj osuđivanosti odlučiće se da li će Prvom osnovnom sudu u Beogradu biti podnijet prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 20.30 u uliciji Marijane Gregoran na Karaburmi kada je L. G. (38) automobilom naletio na oca Mihaila Balića (43) koji je prelazio preko pješačkog prelaza držeći za ruke dvojicu sinova S. B. (9) i L. B. (4).

– Vozač je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja vjerujem da ih nije ni vidio. Tu ih je pokosio svu trojicu, direktno je nalatio na njih – ispričao je za Blic Slobodan.

Prvo je udario starijeg dječaka i odbacio ga deset metara.

– Stariji unuk je odletio deset metara, mlađeg je bacio pod automobil koji je bio parkiran, morali su da podižu taj auto da bi ga izvukli – rekao je.

Prihvati notifikacije