Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

REVIZORI OTKRILI Kikić u “Vodama Srpske” zaposlio 20 radnika BEZ SAGLASNOSTI ministra

Društvo
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Milan Kikić

Javna ustanova “Vode Srpske” je prošle godine zaposlila 20 radnika bez propisanih uslova i kriterijuma za zapošljavanje.

Ovo je otkrila Glavna služba za reviziju javnog sektora RS koja je prošlogodišnje finansijsko poslovanje ove javne ocjenila sa rezervom. Za usklađenost sa zakonima dobili su negativno mišljenje.

Direktor “Voda Srpske” bio je Milan Kikić.

Revizori su naveli da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta (na koji je u maju 2017. saglasnost dao ministar poljoprivrede) sistematizovano 109 radnih mjesta za 180 izvršilaca. Na dan 31. decembra prošle godine ipak je bilo zaposleno 200 radnika, od čega 175 na neodređeno vrijeme.

– Svih 15 radnika koji su zasnovali radi odnos na određeno rade na mjestima koja su već popunjena – upozorili su revizori.

Inače, u prošlpj godini je u ovoj javnoj ustanovi, kako su naveli revizori, 20 radnika zasnovalo radni odnos, ali “Vode Srpske” nisu internim aktima propisale uslove i kriterijume za zapošljavanje.

Revizori su upozorili i da rukovodstvo “Voda Srpske” kod značajnog dijela javnih nabavki nije poštovalo odredbe Zakona o javnim nabavkama, što je za posljedicu imalo neizvršenje planiranih aktivnosti.

Takođe, revizori su upozorili da je projekat sanacije obale rijeke Željeznice započet u avgustu 2014. godine, nakon poplava, ali da u praksi nije ništa urađeno.

Ovi propusti i manjkavosti odnose se na rad “Voda Srpske” pod rukovodstvom Milana Kikića, koji je proljetos podnio ostavku. Njegova stranačka koleginica Spomenka Stevanović iz DEMOS-a demantovala je da je Kikić bio primoran da to uradi zbog loših rezultata u radu, te da Kikić prelazi u upravu RiTE “Ugljevik” na osnovu koalicionog dogovora.

Na čelo “Voda Srpske” imenovan je Miroslav Milovanović iz SNSD.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO