Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

REVOLT GLUMACA URODIO PLODOM Otkazana dodjela “Balkanskih nagrada” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Kultura
Autor:

foto Siniša Pašalić / RAS SRbija

Dodjela “Balkanskih nagrada”, najavljena za 21. februar na sceni “Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta, koja je izazvala revolt glumaca tog teatra, otkazana je, potvrdio je Tanjugu vršilac dužnosti direktora BDP Slobodan Chustić.

Više od 20 glumaca potpisalo je pismo u kome su naglasili da se iznajmljivanjem prostora za dodjelu “Balkanskih nagrada” obesmišljava postojanje pozorišta i njegova misija, da se iznevjerava pozorišna publika, uz ocjenu da je u pitanju manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa kojoj nije mjesto na sceni gradskog pozorišta.

Glumci su zahvalili na podršci koju su dobili, a jedan od potpisnika pisma, Ivan Tomić, rekao je sinoć Tanjugu da je lično zadovoljan što je uprava čula glas glumaca i što je otkazala gostoprimstvo “Balkan awards”.

– Mnogi ljudi, ne samo kolege, javljaju se na društvenim mrežama sa čestitkama. To mi govori da ljudi prepoznaju važnost borbe za svoju profesiju i da će možda u narednom periodu biti spremniji da se bore za istu – rekao je Tomić.

Pismo su, pored Tomića, potpisali i Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan – Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO