Banjaluka

"Riječ je o aferi pranja veša i namještenog tendera vrijednog 13,3 miliona KM" Stanivuković optužio Đajića za korupciju na UKC Srpske (FOTO)

Rabota otkrivanja kriminala na UКC je vrlo jednostavna, golim okom se ovdje vidi i kriminal i korupcija.

Pres Draška Stanivukovića
FOTO: PDP

Rekao je ovo predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković tokom današnje konferencije za medije ispred Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Riječ je, kako kaže Stanivuković, o aferi pranja veša i namještenog tendera vrijednog 13,3 miliona КM koji direktor UКC Vlado Đajić prije nekoliko dana nije uspio da “progura” ali i dalje nastavlja da pokušava.

– Danas smo došli ovdje da pitamo doktora da li pere veš ili pare i kako je moguće da ono što su ranije plaćali 5,6 miliona danas košta 13,3 milionja maraka, kome ide ta razlika od 6 ili 7 miliona – pita Stanivuković.

On je dodao da je legitimno da kao gradonačelnik Banjaluke i kao narodni predstavnik postavi pitanje da li je taj novac za Bobice, Jagodice, Breskvice, razne koncerte, odbosno za koju je vrstu uživanja koje Đajić daje mladim ljudima.

Vlado Đajić na Stanivukovićevom presu
FOTO: PDP
Draško Stanivuković na presu
FOTO: PDP
Pres Draška Stanivukovića
FOTO: PDP

Pročitajte još

– On truje mlade ljude “besplatnim” događajima koje organizuje, da li su se ikada javnost i građani pitali ko plaća te događaje? Plaća doktor, ali ne plaća iz svog džepa, plaća na uštrb zdravlja ljudi – dodao je Stanivuković.

Kancelarija za razmatranje žalbi (КRŽ) BiH poništila je prije nekoliko dana 13,3 miliona maraka vrijedan tender za pranje, sušenje i peglanje bolničkog veša koji je raspisao Univerzitetski klinički centar Republike Srpske jer je direktor Vlado Đajić gušio konkurenciju.

Direktor UKC Republike Srpske pokušao je da spriječi današnju konferenciju za medije predsjednika GrO PDP Banjaluka Draška Stanivukovića puštanjem glasne muzike, čime je doveo do uznemiravanja pacijenata koji se liječe na UKC, istakli su iz PDP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu