Gradovi

RIJEKA FLUORESCENTNO ZELENA Otkriveno šta je tečnost koja je uplašila i zgrozila ljude (FOTO)

Fluorescentno zelena tečnost koja se juče popodne izlila u Đetinji kroz kanalizacioni ispust kod željezničke stanice, i kilometrima nizvodno obojila rijeku, uznemirila je Užičane, ali nije izazvala pomor ribe.

Rijeka obojena u fluoriscentno zelenu boju
FOTO: VLADIMIR LOJANICA / RINGIER

Za razliku od nekoliko prethodnih slučajeva izlivanja svakakvih materija u Đetinju, kada građanima nije saopšteno ko je zagađivač, ovaj put je, nedugo pošto je rijeka promijenila boju, objelodanjeno ko je izazivač.

Kako su saopštile gradske vlasti, zelena tečnost dospjela je iz preduzetničke radnje koja se bavi proizvodnjom šampona za pranje automobila.

Rijeka obojena u fluoriscentno zelenu boju
FOTO: VLADIMIR LOJANICA / RINGIER

Navodno, u rijeku se, tokom pranja prostorija ove firme, upravo izlio ovakav šampon, po riječima vlasnika radnje pravljen na biljnoj bazi.

Najavljeno je da će njemu, u okviru nadležnosti Komunalne milicije i Ekološke inspekcije grada, biti izrečena kazna, ali i protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Republički ekološki inspektor, takođe je saopšteno, će izvršiti nadzor i radi preciznog utvrđivanja materija koje se koriste u proizvodnji i preduzeti mjere u skladu sa zakonom, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije