Banjaluka

Riješeno pitanje vodosnabdijevanja: Nova vodovodna mreža i besplatni priključci za 100 domaćinstava banjalučkog naselja Lauš

Uspješno je završena izgradnja vodovodne mreže u dužini od dva kilometara, čime je riješeno pitanje vodosnabdijevanja za oko 100 domaćinstava naselja Lauš u Banjaluci.

Riješeno pitanje vodosnabdijevanja: Nova vodovodna mreža i besplatni priključci za 100 domaćinstava banjalučkog naselja Lauš
FOTO: S.ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

Naime, riječ je o projektu kojim je uspješno izgrađeno sedam krakova vodovodne mreže u ulicama Božidara Adžije, Filipa Kljajića, Oplenačka, Srpskih sokolova i tri ogranka u Karađorđevoj ulici.

Ovaj dio grada obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je tom prilikom mještanima uručio i vaučere za besplatne priključke na vodovodnu mrežu.

U jednom od najvećih naselja našeg grada završen je jedan veoma važan projekat vodosnabdijevanja u vrijednosti od oko 450.000 KM. Mještani ovog dijela grada su imali vodu, ali je problem bio zajednički priključak na javne česme, što je uzrokovao gomilanje dugovanja i velike gubitke u mreži .Nova mreža omogućava stabilnije vodosnabdijevanje i odvojene priključke za stotinu domaćinstava – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

Dodao je da je u proteklom periodu u ovom naselju realizovano i mnoštvo drugih infrastrukturnih projekata.

Završili smo sportsku dvoranu, uredili i prvu dvoranu borilačkih sportova, asfaltirali ulice, uradili rasvjetu, a svakako planiramo i niz novih projekata koje će poboljšati kvalitet života u ovom dijelu našeg grada – kazao je Stanivuković.

Mještanin Lauša Nenad Savanović kazao je da je Banja Luka nakon 30 godina dobila gradonačelnika koji se istinski zalaže za građane i svoj grad.

Ističe da je za tri godine grad dosta napredovao, te da je urađeno više nego što su svi prethodnici uradili zajedno.

– Kroz vaučere i besplatne mjere gradonačelnik je dosta podržao građane i na tome smo mu zahvalni – kazao je Savanović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije