Svijet

Rijetka i posebna riba: Neobičan kit snimljen u Australiji (VIDEO)

Albinizam kod životinja nije česta pojava, pa zato svaka takva životinja neminovno privuče pažnju ljudi, a često i drugih životinja, kako pripadnika svoje vrste tako i drugih.

Kit u moru
FOTO: GUARDIAN AUSTRALIA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nedavno je pravu buru zanimanja izazvao snimak tri metra dugog albino kita, koji je snimljen kako pliva uz majku u australijskim vodama.

Sve je još i zanimljivije ako se zna da je u tim vodama do sada viđen svega jedan takav kit. Dobio je ime Migalu i, zapravo, nije viđen zadnje tri godine. Nagađa se kako bi ovaj mališan mogao biti njegov potomak, jer je albinizam kod kitova ekstremno rijedak. Čak i ako oba roditelja imaju recesivni gen, šansa da će im potomak biti svjetlije boje je svega 25 odsto, prenosi Index.

Pročitajte još

Zbog toga je jasno zašto je ovaj maleni kit izazvao veliku pažnju širom svijeta. Australijanci se nadaju da će se Migalu ipak negdje pojaviti, da će ga neko vidjeti jer je kit zaista omiljen u tamošnjoj javnosti. Do sada su viđena samo tri albino kita, a ovaj maleni je četvrti. Jasno to pokazuje koliko su rijetki i posebni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije