Društvo

Rodićeva o najavi ministra Bukejlovića "Podrška uvođenju termina femicid u zakonodavstvo"

Predsjednica Foruma žena Socijalističke partije Srpske, Jelena Rodić, pohvalila je namjeru ministra pravde Republike Srpske, Miloša Bukejlovića, koji je tokom sjednice Narodne skupštine najavio uvođenje termina “femicid” u novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji će biti donesen.

JELENA RODIĆ
FOTO: SPS

-Žene, kao oslonac porodice, moraju imati efikasniju i vidljiviju zaštitu zakona i institucija. Nažalost, nasilje nad ženama i nasilje u porodici dešava se permanentno i posvuda, te nas iz tog razloga posebno raduju riječi ministra pravde koji je najavio uvođenje termina femicid u naš pravni poredak. Forum žena SPS podržava ovu inicijativu i kao partijska organizacija koja okuplja žene, uvijek ćemo se boriti za zaštitu prava žena izjavila je Jelena Rodić.

Pročitajte još

Ministar Bukejlović je juče, odgovarajući na poslanička pitanja tokom “Aktuelnog časa” u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao da se u Srpskoj radi odgovorno kada je riječ o efikasnom zakonskom suzbijanju nasilja u porodici, pa i femicida, te je najavio uvođenje ovog termina u zakonodavstvo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije