Hronika

Rođak Velje Nevolje UBIO NAJBOLJEG PRIJATELJA: Sa drugom čekao Novu godinu, veselili se i pili, a onda ga je izbo

Prije tačno godinu dana optuženi Damir Ibrahimović (21) inače, rođak Veljka Belivuka ubio je svog najboljeg prijatelja Ivana Trifunovića (22) nakon zajedničkog dočeka Srpske Nove godine na Novom Beogradu.

Rođak Velje Nevolje UBIO NAJBOLJEG PRIJATELJA: Sa drugom čekao Novu godinu, veselili se i pili, a onda ga je izbo
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Podsjetimo, Ibrahimoviću se sudu u Višem sudu u Beogradu za ubistvo dugogodišnjeg prijatelja. Naime, Ibrahimović je iznosio odbranu gdje se izjasnio da nije kriv, a prilikom izjašnjenja o krivici mnogima u sudnici djelovalo je kao da je naučio odbranu napamet.

Do sada su saslušani prijatelji koji su bili s njima na dočeku, a sljedeće ročište zakazano je za 8. februar kada se očekuje saslušanje svjedoka koji je takođe bio s ubijenim i osumnjičenim na proslavi.

Pročitajte još

Dragiša Trifunović, otac ubijenog mladića rekao je ranije za Kurir da njegovog sina ništa ne može da vrati.

– Hoću da mi Dača kaže zašto je to uradio! Pa njih dvojica su bila kao braća, a niko od njegovih nam nije ni saučešće izjavio – rekao je ranije za Kurir Trifunović i dodao da je odgledao snimak sa sigurnosnih kamera, na kome se, kako tvrdi, vidi kako Damir ubija Ivana.

– Vidi se kako Ivan ide stazom sa rukama u džepovima. Vidi se auto iz kog izlijeće Damir, prilazi mu i jednom ga udara u grudi. Ivan nije stigao ni da izvadi ruke iz džepova.

Otac je zatekao sina krvavog na pločniku, dok je Damir bio pored njega i vikao mu da izdrži.

– Damir je bio sa mnom i dok smo Ivana vozili u bolnicu. Ubjeđivao me: “Izdržaće, ne brini, nije duboka rana”, a izgovorio je i: ” Ivan me je šutnuo, zakačio sam ga čašom” – rekao je Trifunović.

Ibrahimović je, inače, sestrić Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, optuženog da je vođa najmonstruoznije kriminalne grupe koja se tereti za pet ubistava, otmice, silovanje i neovlašćeno držanje droge i oružja, a sumnjiči se i za još dva zločina.

Prihvati notifikacije