Banjaluka

ROK 120 DANA Niče društveni dom za mještane Gornje Piskavice

Gornja Piskavica će, u nekoliko narednih mjeseci, dobiti novi društveni dom, kao mjesto okupljanja svih mještana, u okviru velikog plana izgradnje i obnove niza ovakvih objekata u ruralnim dijelovima Banjaluke.

ROK 120 DANA Niče društveni dom za mještane Gornje Piskavice
Foto: Grad Banjaluka

U izgradnju ovog objekta iz gradskog budžeta biće uloženo 215.000 KM. Prema projektu, u objektu će, između ostalog, biti višenamjenska sala, koja će služiti za razna okupljanja mještana ovog kraja.

Izvođač radova je banjalučko preduzeće „Tekton“, a rok za završetak radova je 120 dana.

Na ovaj način nastavljamo ciklus izgradnje i rekonstrukcije društvenih domova širom gradskog i prigradskog područja. U međuvremenu, počinje i prva faza rekonstrukcije doma u Saračici, a završena je obnova ili izgradnja domova u Piskavici, Mišinom hanu, Krminama i Zalužanima – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić i dodao da je u Gornjoj Piskavici izgrađeno i dječije igralište u okviru „malih“ projekata koje su kandidovale mjesne zajednice.

Radojičić je istakao da je najveći problem ovog kraja neredovno snabdijevanje vodom i da je u toku realizacija projekta kojim će oko 700 domaćinstava biti redovno snabdijevano.

– U okviru projekta „Voda 1“ radi se na izgradnji 20 kilometara cjevovoda s novim rezervoarom, čime bi do jeseni, iz novoizgrađene fabrike vode „Crno vrelo“, domaćinstva u Gornjoj Piskavici trebalo da dobiju redovno vodosnabdijevanje. Istovremeno, radi se i vodovod za Radosavsku za 300 domaćinstava – naveo je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Piskavica, Goran Knežević, istakao je da je njihov osnovni zahtjev da se omogući stabilno vodosnabdijevanje.