Društvo

ROK ZA PRIJAVU 30 DANA Granična policija prima 125 novih policajaca i 25 mlađih inspektora

Granična policija BiH objavila je javni oglas za prijem kadeta u činovima "mlađi inspektor" i "policajac".

ROK ZA PRIJAVU 30 DANA Granična policija prima 125 novih policajaca i 25 mlađih inspektora
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako se navodi u oglasu koji je objavila Komisija za izbor kandidata kadeta XI klase GP BiH, obaviće će se prijem 25 kadeta XI klase s najmanje završenim VI stepenom školske spreme za drugi nivo pristupanja u činu ”mlađi inspektor” i 125 kadeta s najmanje završenim IV stepenom školske spreme za prvi nivo pristupanja u činu “policajac”.

Najveći broj mlađih inspektora biće raspoređen u Čapljini gdje će ukupno biti primljeno šest kandidata, dok će u Višegradu i Gradiški biti primljeno 5, odnosno 4 mlađa inspektora.

Kada je u pitanju prijem policajaca, najveći broj njih će biti primljen u dijelovima Bosne i Hercegovine gdje je zabilježen veći priliv migranata. Terenski kabinet Sjeverozapad sa sjedištem u Bosanskom Grahovu primiće 40 novih graničnih policajaca. Upravo je ovaj kabinet GP BiH zadužen za Granični prelaz Izačić koji je u posljednje vrijeme na najvećem udaru kada je u pitanju dolazak migranata.

Kabinet u Gradiški koji je zadužen za GP Velika Kladuša dobiće 34 nova policajca, dok će kabinet u Bijeljini osigurati 20 novih radnih mjesta za granične policajce. Granični prelaz u Zvorniku i Višegradu imaće 20 novih graničnih policajaca. Granični prelaz u Trebinju pojačaće 11 novih graničnih policajaca.

Kako je navedeno u oglasu, rok za predaju prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnoj štampi.