Društvo

"Rupar je u stanju šoka i ne osjeća se bezbjedno" Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije OŠTRO OSUĐUJE napad na imovinu srpskog povratnika

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije najoštrije osuđuje napad na imovinu srpskog povratnika Drage Rupara koji živi u mostarskom naselju Hodbina.

"Rupar je u stanju šoka i ne osjeća se bezbjedno" Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije OŠTRO OSUĐUJE napad na imovinu srpskog povratnika
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je navedeno u medijima Ruparu je noćas zapaljen automobil što je on primijetio ujutru oko 7.00 časova, nakon čega je sve prijavio policiji. Ljudi koji su bili na uviđaju rekli su da sve ukazuje na to da je požar podmetnut, a po riječima portparola MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevita Marića ne treba prejudicirati ni sa kakvim zaključcima do kraja istrage.

– Pohvalno je što je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona odmah odreagovao, ali se iskreno nadamo da će se počinilac ili počinioci ovoga djela pronaći i da će se adekvatno kazniti kako se ubuduće ovakve nemile situacije ne bi dešavale. Svjedoci smo konstantnih napada na Srbe koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta, a mnogo slučajeva je ostalo nerazjašnjeno i pored stalnih prijava i apelovanja institucija Republike Srpske – izjavili su Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Pročitajte još

Rupar je u stanju šoka i, kako kaže, ne osjeća se bezbjedno. Tu živi s bratom i ne zna kome bi oni mogli smetati.

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije još jednom apeluje na institucije Federacije BiH i na MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona da rasvijetle ovaj slučaj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu