Hronika

SA ŠARAFCIGEROM U RUKAMA Osumnjičeni za ubadanje inspektora NAPAO još jednog policajca

Novosađanin Dimitrije S. (43) koji je prije dva dana uhapšen nakon ranjavanja policijskog inspektora u Novom Sadu, novosadsko Više javno tužilaštvo tereti, pored ostalih krivicnih djela, za pokušaj teškog ubistva dva policajca.

SA ŠARAFCIGEROM U RUKAMA Osumnjičeni za ubadanje inspektora NAPAO još jednog policajca
FOTO: :NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Postoji sumnja da je on izvršio više krivičnih djela u sticaju, između ostalog i krivično djelo pokušaj teškog ubistva na štetu dva policijska službenika, precizirali su u tom tužilaštvu.

Osumnjičeni, međutim, još nije saslušan, jer je hospitalizovan u Kliničkom centru Vojvodine.

U tužilaštvu ukazuju da još nije poznato kada će biti priveden na saslušanje pošto je osumnjičeni nakon izvršenja krivičnog djela odveden u KCV radi ukazivanja ljekarske pomoći. Napominju da još nemaju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju i očekivanom otpustu sa liječenja.

Druge informacije o ovom slučaju tužilaštvo nije davalo.

Hospitalizovan je i ranjeni inspektor, a nije poznato ko je drugi oštećeni policijski službenik.

Novosadska policija saopštila je u srijedu da je uhapsila Dimitrija S. (43) zbog sumnje da je šrafcigerom teško povrijedio inspektora kriminalisticke policije.

D.S. je osumnjičen da je prilikom pretresa napao inspektora koji nije bio na dužnosti, ali je pokušao da ga spriječi da ukrade automobil u naselju Salajka.