Banjaluka

"Sa svoje jahte želi da upravlja Banjalukom" Đajić optužio Stanivukovića, spomenuo i opoziv

Ovo je haos, ovdje nema gradonačelnika, nema načelnika odjeljenja, poručio je predsjednik Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić koji je danas na poziv predsjednika Skupštine grada Banjaluka Ljube Ninkovića došao u Gradsku upravu.

"Sa svoje jahte želi da upravlja Banjalukom" Đajić optužio Stanivukovića, spomenuo i opoziv
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ, GORAN ŠURLAN/RAS KOMBO

Nakon razgovora sa Ninkovićem, Đajić je u obraćanju novinarima istakao da je razočaran stanjem u banjalučkoj Gradskoj upravi, a za sve je okrivio gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Optužio ga je da je u trenutku, kako je rekao, kada treba riješiti pitanje Akvane i pitanje termina naredne redovne sjednice parlamenta, otišao na odmor.

Pročitajte još

– On nije na službenom putu, on je na svojoj jahti sa svojim drugarima – uvjerava Đajić, a medijima je pokazao i fotografiju Stanivukovića, kako tvrdi, sa mora.

Naglasio je da njegova partija nikada nije odustala od ideje o opozivu gradonačelnika.

– Od toga nikad nismo odustali, ali moraćemo razgovarati sa svojim koalicionim partnerima – rekao je Đajić.

Spremnost da pokrene opoziv, uz saglasnost partnera u Skupštini grada, istakao je i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković. Kao i juče, i danas je za nefunkcionisanje lokalnog parlamenta okrivio Stanivukovića.

– Gradonačelnik je povukao sve dokumente, izbrisao sve obrađivače, zatim se potpisao na sve dokumente kao predlagač i na kraju se juče nije pojavio na Kolegijumu – dodaje Ninković, piše BL portal.

Sa Đajićem se takođe složio da je, kako je rekao, gradonačelnik na odmoru, a ne na službenom putu.

– On nije na službenom putu već na ljetovanju, i na društvenim mrežama se javlja iz restorana i sa jahti. Zamislio je da na dugme upravlja Banjalukom, ali to neće reći”, poručio je Ninković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije