Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠABANOV SIN NAKON SAZNANJA O POGIBIJI Prvo okrenuo Ivicu Dačića: “Bili smo veliki prijatelji, pomoći ćemo porodici”

Hronika
Autor:

Foto: Twitter/Va1 Info/Screenshot

Šaban Šaulić nastradao je jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Nesreća se dogodila u gradu Bilefeldu, u sjeverozapadnom dijelu Njemačke, a Šaban je tamo imao nastup, piše Blic.

Porodica Šabana Šaulića oglasila se nakon stravične nesreće zajedničkim saopštenjem u kojem su satkali svu bol koju u ovim trenucima osjećaju.

– Jeste, meni je Mihajlo javio. To je zaista velika tragedija, naš konzulat je stupio u vezu sa bolnicom i policijom i pomoći će porodici. Mi smo bili veliki prijatelji i sa njim i sa njegovom porodicom – kaže Ivica Dačić i dodaje:

– Ovo je veliki gubitak za sve nas. Jedan je bio Šaban- dodao je on.

Prema podacima njemačke policije koje je dala nadležnima u Srbiji, Kerić, koji je vozio nastradalog pjevača Šabana Šaulića u teškom je stanju i tamošnji ljekari čine sve kako bi sačuvali njegov život.

On je kao i Šaulić teške povrede zadobio prilikom sudara sa “mazdom” kojom je, po svemu sudeći, upravljao 34-godišnjak u alkoholisanom stanju i to bez vozačke dozvole. Pijani vozač “mazde” prošao je samo sa lakšim povredama.

Šaulić se u kolima nalazio sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Do sudara je došlo oko 6.50 na putu A2 u pravcu Dortmunda, a od siline udarca oba automobila su sletjela sa kolovoza i udarila u bankinu. Vatrogasci i spasioci su izvukli sve povrijeđene iz vozila i prebacili ih u kola hitne pomoći.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO