Svijet

"Sad bih mu vilicu slomio" Isplivao snimak na kom crnogorski policajci maltretiraju Albanca i nasilno ga izvlače iz kola (VIDEO)

Uprava policije utvrđuje šta se dogodilo na graničnom prelazu Sukobin - Murićani nakon što su albanski mediji objavili da su službenici Granične policije Crne Gore grubo maltretirali albanskog državljanina.

policija Crna Gora
FOTO: AL JAZEERA BALKANS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Starješine Regionalnog centra granične policije „Jug” uzeli su izjave od službenika tog graničnog prelaza, a nakon okončanja službenih radnji, znaće se kakve će sankcije biti preduzete protiv policajaca.

Događaj je policiji prijavljen 17. januara ove godine.

Na snimku od 34 sekunde, koji je objavljen u medijima i na društvenim mrežama, vidi se grubo maltretiranje čovjeka, koji je sjedio u automobilu, a oko njega su kružila najmanje trojica graničnih policajaca.

U jednom trenutku, vidi se na snimku, službenik granične policije Sektor – Jug kroz prozor šakom hvata čovjeka grubo po licu uz riječi: “Koliko možeš da pričaš, sad bih mu vilicu slomio”.

Nakon toga se vidi nekoliko osoba u uniformi ali i u civilu, a potom i jedan od policajaca kako na silu izvlači vozača iz automobila uz povike: “Ostavi telefon, ostavi telefon”.

Policijsko maltretiranje

Posted by Podgorički vremeplov on Tuesday, February 21, 2023

Na osnovu snimka se ne može zaključiti kada se incident dogodio.

Demokratska unija Albanaca (DUA) saopštila je 17. januara da je pripadnik crnogorskog MUP “maltretirao državljanina Albanije”.

Oni su u saopštenju dostavljenom medijima poslali video snimak, koji je objavio albanski medij a na kojem se vidi maltretiranje

– Demokratska unija Albanaca poziva nadležne organe kao i premijera Abazovića da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se rasvijetlila situacija upotrebe sile policajca protiv NN lica i da pod hitno razjasne ovu situaciju – naveli su u saopštenju.

Iz DUA zahtjevaju, kako su kazali, da se prema “dotičnom policajcu shodno Zakonima, sprovedu odgovarajuće mjere, sankcioniše se kako bi se poslala poruku neprihvatljivosti takvog ponašanja”.

– Kako se na snimku jasno vidi, posebno nas zabrinjava da je službenik policije dao za sebi pravo da na ovakav način maltretira državljanina Albanije koji pri tome ne pruža nikakav otpor niti radi išta nedozvoljeno – kazali su u toj partiji, prenosi Vijesti.

Tada su dostavili snimak sa albanskih medija, ali je očito riječ o događaju koji je zablježen nakon snimka koji se na društvenim mrežama pojavio danas.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu