Hronika

"SADA NEMAM NIŠTA ZA BOŽIĆ" Uhapšeni razbojnici koji su PRETUKLI DEKU (70) i oteli mu sav novac koji je imao

Pripadnici MUP u Šapcu uhapsili su Đ. S. (29) i M.A. (28) iz tog grada zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo, odnosno neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela.

"SADA NEMAM NIŠTA ZA BOŽIĆ" Uhapšeni razbojnici koji su PRETUKLI DEKU (70) i oteli mu sav novac koji je imao
FOTO: PINK.RS/SCREENSHOT

Takođe, protiv muškarca (26) iz okoline Šapca podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo podstrekavanje na razbojništvo, saopštila je šabačka policija, piše Pink.rs.

Đ. S. se sumnjiči da je 23. decembra u selu Jevremovac kod Šapca maskiran ušao u kuću Stevana Gluvića (70), zadao mu više udaraca drvenom palicom i uzeo 8.600 dinara.

– Nije mi bilo prijatno, iskreno! Bio je agresivan, udarao me je… Nije me mnogo udarao, ali nije trebao nikako! Dao sam šta sam imao i rekao da više nemam. Malo smo se onda rvali oko vrata, polupali smo ih… – priča Stevan.

FOTO: PINK TV/SCREENSHOT
FOTO: PINK TV/SCREENSHOT

Ovom 70-godišnjem čovjeku dolazili su mu na vrata i ranije nepoznati ljudi tražeći novac. Nije davao jer nije imao. Stevan pretpostavlja da su čekali da država uplati pomoć penzionerima od 5.000 dinara i istog dana krenuli su u akciju.

– Nije mi lako, nemam ništa. Imam malo brašna, umjesiću, a novac koju su mi uzeli sam htio da ostavim za Božić da kupim malo ribe. Sad nemam. Jedino da pozajmim, ali nisam navikao, a i penzija mi je tek 15. Bio sam dobio pomoć od države, sad ode i to – kaže nam Stevan.

Pročitajte još

Dodaje da nema neprijatelja, da se nikome nije zamjerio i da, posle majčine smrti, živi sam, a djeca iz sela ga vole i poštuju.

– Kad odem u prodavnicu, sva deca mi viču “Čiča, čiča”. Kupio sam im jedne godine loptu, ali neće da je nose – kaže Stevan.

Deka zimske dane provodi pod čardakom, okupljajući oko sebe kućne ljubimce. Ne traži i ne moli za pomoć. Kaže da je navikao da preživljava, a ekipa Pinka donela mu je nešto namirnica tokom posjete, do penzije.

Bitno da je glavu sačuvao, a nemili događaj trudi se da zaboravi što prije, ali kako kaže, svake noći sanja kako mu nepoznata lica dolaze na vrata kuće.