Svijet

SAHRANJENE ŽRTVE PUCNJAVE Građani Kazanja se opraštaju, ostavljaju cvijeće i pale svijeće ispred škole užasa (FOTO, VIDEO)

Rođaci i prijatelji nastradalih u pucnjavi u školi u ruskom gradu Kazanju, plakali su i grlili se tokom današnje sahrane devetoro ubijenih.

SAHRANJENE ŽRTVE PUCNJAVE Građani Kazanja se opraštaju, ostavljaju cvijeće i pale svijeće ispred škole užasa (FOTO, VIDEO)
FOTO: ROMAN KRUCHININ/EPA

Bilans stravičnog napada je sedmoro ubijenih učenika i dvoje zaposlenih i 23 ranjenih koji su hospitalizovani, u pretežno muslimanskoj republici Tatarstan, u kojoj je zbog ovog krvavog zločina proglašen Dan žalosti, prenosi AP.

Bokori cvijeća su na improvizovanom spomen-obilježju ispred škole br. 175 u gradu Kazanju, 700 kilometara istočno od Moskve, gdje je naoružani napadač u utorak pucao i naterao u bijeg učenike koji su pokušavali da napuste školu, neki od njih skačući kroz prozore sa viših spratova školske zgrade.

Istražitelji nisu ustanovili motiv zločina i zašto je uhapšeni napadač, 19. godišnji Ilnaz Galijaviev, izveo smrtonosni napad na svoju bivšu školu.

On je optužen za ubistvo i danas se pojavio pred sudom gdje mu je određen dvomesečni protvor u istražnom zatvoru.

Ruski zvaničnici su ranije potvrdili da je rekli da je Galijaviev ima urednu dozvolu za nošenje vatrenog oružja.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naložio je šefu Nacionalne garde da revidira propise o posjedovanju i nošenju oružja za civile.

Nezavisni mediji su podsetili da nikakve mjere za pooštravanje kontrole za posjedovanje oružja nisu primjenjene, iako je Putin dao sličan nalog prije tri godine nakon što je 21 osoba poginula u pucnjavi u jednoj školi na Krimu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu