Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SAJAM OKUPIO MEDARE I VINARE Hercegovačke delicije u gradskom parku u Trebinju

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Otvaranjem 12. Sajma meda i vina u gradskom parku u Trebinju su danas počele preobraženske svečanosti, povodom Svetog preobraženja Gospodnjeg, krsne slave grada i Sabornog hrama.

Na Sajmu koji je organizovao trebinjski Agrarni fond predstavilo se 25 pčelara i drugih izlagača iz RS, BiH i Crne Gore i 12 vinarija, članica Udruženja “Vinos”.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

– Moramo se držati jedni drugih i proizvode koji su veoma kvalitetni izreklamirati kako treba, da objasnimo ljudima kakvo je ovo područje i pod kojim uslovima su oni proizvdeni. Imamo prepoznatljiva pića i hranu, a Sajam je poruka da treba da podržimo ljude koji su uložili u svoj biznis i pokušavaju da uspiju – poručio je na otvaranju gradonačelik Trebinja Mirko Ćurić.

On je dodao da je otvaranje “Hercegovačke kuće” u Trebinju i Banjaluci znak da je “Agrarni fond” na dobrom putu da na pravi način predstavi bogatsvo Hercegovine.

Pčelari kažu da je ova godina bila loša, ali da ne razmišljaju o povećanju cijene meda, jer je prošla godina bila medonosno izuzetna.

Pošto uz vino ide i pršut na štandu Udruženja „Vinos“ sjekao se hercegovački pršut uz neizostavne priganice i sir.

Preobraženske svečanosti nastavljaju se u Kulturnom centru u Trebinju, gdje će biti otvorena izložba o životu vladike Nikolaja i Mihaila Pupina, a zatim u Muzeju Hercegovine i izložba povodom 110 godina od rođenja slikarke Milene Šotre.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Večeras na Trgu slobode nastupiće orkestar MUP RS.

Na Preobražnje Gospodnje, nakon svete litugije i lomljenja slavskog kolača, biće održana i svečana sjednica Skupštine grada. Svečanosti se završavaju litijiom koja će gradskim ulicama proći sutra veče i koncertom muzičke zvjezde Kaliopi na Trgu slobode.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO