Hronika

ŠAKIĆ SE NIJE PREDAO Tražen zbog ubistva Ćuluma, pa UHAPŠEN pri kontroli dokumenata

Siniša Šakić zvani Kinez, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, nije se dobrovljno predao policiji, već je uhapšen na graničnom prelazu Donja Gradina prilikom kontrole njegovih dokumenata, potvrđeno je za Srpskainfo.

ŠAKIĆ SE NIJE PREDAO Tražen zbog ubistva Ćuluma, pa UHAPŠEN pri kontroli dokumenata
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Iako se jutros pojavila informacija da se on sam predao Graničnoj policiji BiH, naš izvor otkriva da je Kinez jutros došao na pomenuti granični prelaz u 10.55 časova.

On se nije predao, nego je prilikom redovnih kontrola predao dokumenta graničnim policajcima, a oni su utvrdili da je za njim Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske raspisala potjernicu, nakon toga je uhapšen – pojasnio je naš sagovornik.

Portparol Granične policije BiH Franka Vican rekla je za Srpskainfo da će Šakić u toku dana biti predat u nadležnost MUP Srpske.

Pročitajte još

Podsjetimo, Ćulum je ubijen 15. maja u zasjedi u blizini njegove kuće u Dragočaju kod Banjaluke, a ubice su nakon ubistva pobjegle na motociklu.

Policija je saslušala više osoba za koje se sumnjalo da bi mogle imati neke informacije oko ubistva Ćuluma, ali niko nije uhapšen.

Nakon što Šakića nisu pronašli kući raspisali su potjernicu za njim.

Šakić i pokojni Ćulum su ranije bili u sukobu, a i ranije je bila raspisana potjernica za njim zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma 2012. godine.