Svijet

Sakrili su bebe i uzeli oružje u ruke: Roditelji ubili 7 militanata Hamasa, stradali kako bi spasli svoju djecu

Izraelski roditelji ubili su sedam hamasovaca da spasu svoju djecu, u jeku najvećeg, krvavog napada Hamasa na Izrael za posljednjih 50 godina.

Adar i Itaj
FOTO: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Do sada je u sukobu poginulo više od 1.800 Izraelaca i Palestinaca, među kojima je najmanje 140 dece. Više od 4.000 ljudi je ranjeno.

Izraelski bračni par ubio je sedam militanata kako bi spasili svoju djecu, nakon što su im hamasovci upali u kuću. Nažalost, roditelji su stradali, a priču je na “Fejsbuku” podijelio Oleg Višnjakov, izraelski konzul u ukrajinskom zapadnom regionu, prenijela je “Ukrajinska pravda”.

Adar i Itaj Berdičivski iz kibuca Kfar Aza oboje su služili u izraelskoj vojsci kao oficiri i imali su oružje u kući. Kad su militanti prišli njihovoj kući, roditelji su sakrili svoje 10-mjesečne blizance u takozvanom “mamadu”, sobi sa pojačanim obezbjeđenjem koja je obavezna u novim zgradama po izraelskom zakonu.

Pročitajte još

Potom su se vratili da sačekaju militante u glavnom objektu da odvrate pažnju sa svoje djece. Adar i Itaj ubili su sedmoro militanata, ali su i sami poginuli, prenosi Blic.

– Tijela sedam militanata ležala su na pragu njihove kuće – rekao je Višnjakov.

Djeca su ostala u skrovištu sama 13 sati, prije nego što su ih našli njihov ujak i deda.

– Sada su bezbjedni, okruženi su ljubavlju i brigom. Našli su ih Itajev brat i Adarin otac, koji su se satima borili protiv militanata i spasili desetine ljudi – iako nisu mogli da dopru do sopstvenih rođaka na vrijeme (da spasu roditelje) – rekao je Višnjakov.

Hamas je pokrenuo napad na Izrael u jutro 7. oktobra, lansirajući hiljade raketa i upadajući u zemlju preko granice sa Pojasom Gaze. Izrael je dva dana kasnije saopštio da je povratio kontrolu nad granicom i graničnim oblastima u blizini Gaze.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije