Politika

"Samo lupeta, a pojma nema ko je kako glasao" Borenović o Dodikovom prećutkivanju da je PDP bio za zakon kojim se ignoriše Šmit (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je danas istakao kako mu je drago što su u donošenju Zakona o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika u Narodnoj skupštini Srpske, zajedno sa poslanicima vladajuće koalicije, učestvovali i poslanici SDS.

Dodik i Borenović
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Međutim, kao i prethodnog dana, kada je na konferenciji za medije, takođe, javno pohvalio SDS što je glasao za navedeni zakon, predsjednik Srpske ni jednom rječju nije pomenuo PDP, čiji su poslanici, takođe, glasali za isto zakonsko rješenje.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

Naprotiv, lider SNSD na pomenutoj konferenciji za novinare u više navrata je izuzetno negativno ocjenjivao političko djelovanje PDP, prozivajući tu stranku da, kako je govorio, radi po nalozima stranaca.

Komentarišući za Srpskainfo to što predsjednik Srpske nije želio ili je pak zaboravio da pomene i PDP kao stranku čiji su poslanici u Narodnoj skupštini, takođe, podržali izmjene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, lider PDP Branislav Borenović poručio je da Dodik, “po običaju, samo lupeta, a nema pojma ko je kako glasao”.

Pročitajte još

– Poslanici PDP glasali su za Zakon o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske. Ovim Dodik pokazuje neozbiljnost, neznanje i nastavlja da brutalno manipuliše i petlja sa nespornim činjenicama. Imaju zvanični dokumenti Narodne skupštine Republike Srpske u kojima se vidi ko je i kako glasao za ovaj zakon, koji se tiče objavljivanja odluka u Službenom glasniku, kao i za sve druge zakone, odluke i brojne zaključke. Pravi test Dodikove i SNSD vjerodostojnosti po tim pitanjima imaćemo priliku da gledamo u Parlamentarnoj skupštini BiH, 22. avgusta – kaže Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu