Hronika

“SAMO SAM JE ŠAMARAO” Očuh iz pakla se sramno branio na suđenju za brutalno ubistvo male Lune (2)

Suđenje očuhu Zoranu Albiću (25) iz Prahova, koji je optužen da je zvjerski ubio malu Lunu Firulović (2,5) iz Negotina, nastavljeno je danas u Višem sudu u Zaječaru, na kojem su iznijete završne riječi, a sutra će biti presuda.

“SAMO SAM JE ŠAMARAO” Očuh iz pakla se sramno branio na suđenju za brutalno ubistvo male Lune (2)
FOTO: FACEBOOK

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, čiji pravnici zastupaju oštećenu stranu, a koji je i sam prisustvovao današnjim završnim riječima, kaže da je današnje ročište bilo veoma potresno. Naveo je da je njihova zastupnica Maja Atanasković do detalja iznijela kroz šta je djevojčica prošla, dok se Albić branio time da je “nije ubio već da ju je samo šamarao”, piše Telegraf.

– Današnje suđenje mi je veoma teško palo pogotovo što je naša zastupnica iznosila sve činjenice, koje više nego jasno ukazuju da Albić mora biti kažnjen najstrožom mogućom kaznom. Naglasila da je djevojčica dobila više od 50 udaraca, da je samoj djevojčici slomljena nadlaktica, da su vještaci dokazali da joj je kosa bila iščupana, i da ju je bjesumučno udarao. Svima nama je u sudnici bilo teško slušati to – kaže Jurić za Telegraf.

Prema njegovim riječima, ono što je optuženi Albić govorio u svojim završnim riječima, pokazalo je da on nema ni trunku griže savjesti.

Pročitajte još

– Ni u jednom momentu nije spominjao dijete. Sve što je govorio odnosilo se na to da on ne zaslužuje maksimalnu kaznu, jer je on samo šamarao djevojčicu, da nije bilo ništa više od toga i da nije kriv za smrt djeteta. Sve što je iznosio, iznosio je kako bi na bilo koji način opravdao sebe, a ni na koji način nije pokazivao kajanje – priča Jurić za naš portal.

Jurić dodaje da se Albić veoma drsko ponašao u sudnici, te da je i dobacivao njihovoj zastupnici: 

– Dobacivao je da nije istina to što se govori. I on sam je u toku procesa priznao neke stvari a danas je to poricao. Danas je dobacivao da to nije istina.

Optužnica tereti Albića (24) da je u noći između 26. i 27. maja prošle godine brutalno do smrti tukao djevojčicu Lunu (2,5), kćerku svoje nevjenčane supruge Vesne Firulović (24).

Kako se navodi u optužnici, Albić je, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isjekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dijete počelo da plače. Albić je tražio od djeteta da prestane da plače, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar. Izbacio je nevjenčanu suprugu i u kući ostao sam sa djetetom…

Na djetetovom tijelu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda.