Svijet

SAMO ZA ODABRANE KUPCE Jedan od najjezivijih robota je upravo počeo da se PRODAJE (VIDEO)

Sjećate se onog robot-psa čiji su snimci postali viralni prije nekoliko godina? Onog koji može da trči uzbrdo, penje se stepenicama i liči na smrtonosne robote iz serije “Crno ogledalo”? Sada je pušten u prodaju, ali samo za odabrane kupce.

SAMO ZA ODABRANE KUPCE Jedan od najjezivijih robota je upravo počeo da se PRODAJE (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

“Boston Dajnemiks, kompanija koja je dizajnirala i prodaje ovog “psa”, a koji nosi ime “Spot”, u utorak je objavila video u kojem je oglasila njegovo lansiranje. Snimak pokazuje “Spota” kako se kreće po teškim terenima, podiže građevinske objekte, kreće se po lošem vremenu, i podiže se poslije pada.

Video i stranica za prodaju proizvoda takođe pokazuju “Spotove” mogućnosti. Tako na primjer, on može da trči brzinom od 1,6 metara u sekundi, ima kamere od 360 stepeni koje mu pružaju mogućnost da “vidi” svuda oko sebe, vodootporan je i može da funkcioniše ma temperaturama u rasponu od 20 do 45 stepeni Celzijusa.

Međutim, oni koji su poželjeli da im “Spot” bude ljubimac, to neće moći da ostvare, jer se, za sada, ovaj robot može prodati samo kompanijama koji će ga koristiti za obavljanje poslova na gradilištima, gasnim i energetskim instalacijama i u javnoj bezbjednosti, navodi “Boston Dajnemiks”.

Da bi ga dobile, kompanije u tim industrijama moraju da se prijave na sajtu “Boston dajnemiksa”.

U prodaji će se, kako je najavljeno, uskoro naći i “SpotMini”, manja verzija robota, koja može da bude od pomoći u kućnim poslovima, prenosi CNN.

“SpotMini” može da stavlja posuđe u mašinu za pranje, da otvara vrata i donosi vlasniku piće.

Mnoge su još ranije uplašili snimci robota “Spota”, jer prizivaju u pamćenje scenarije iz filmova katastrofe u kojima se roboti okreću protiv ljudi i na kraju njima zavladaju.

Čak su i iz samog “Boston dajnemiksa” prilikom prvog predstavljanja ovog robota rekli da on “izaziva noćne more”.

(Blic)