Digitalna Srpska

SAMO ZA POJEDINE KORISNIKE Vocap dobio opciju slanja originalnih fotografija i klipova

Popularna aplikacija Vocap dobija je još jednu veoma korisnu opciju, koja je zasad dostupna samo korisnicima uređaja s operativnim sistemom Ajos.

vocap
FOTO: CYBERNEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Riječ je o opciji slanja fotografija i klipova u njihovom neizmijenjenom, originalnom stanju, što u prevodu znači da fajlovi neće biti kompresovani.

Korisnici sada imaju mogućnost da izaberu da li žele poslati fajlove bez dodatne kompresije koju aplikacija koristi kako bi “uštedjela” na podacima. Nova opcija je odvojena od “HD quality” opcije koja je dodana ranije ove godine, a koja tek blago kompresuje fajlove dok čuva više originalnog kvaliteta.

Pročitajte još

Kako bi slali fotografije i klipove u njihovoj originalnoj kvaliteti, korisnici trebaju izabrati opciju za slanje dokumenata u okviru koje će im se ponuditi dodatna opcija za slanje fotografija ili klipova uz fajlove. Fotografija ili video koji izaberu će nakon toga biti poslani u njihovoj originalnoj kvaliteti. Međutim, Vocap ima ograničenje za slanje fajlova u njihovom nekopresovanom stanju do dva GB.

Nova opcija je testirana u proteklom periodu, no konačno je stigla do svih korisnika Ajosa ove sedmice. Takođe, ona se dugo čekala, dok je rivali poput Telegrama imaju već godinama.

Nažalost, zasad je dostupna samo za Vocap aplikaciju namijenjenu Ajosu, dok će korisnici Androida još čekati. Ipak, treba reći da uprkos tome korisnici Androida i sad mogu primiti fajlove u punoj kvaliteti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije