Sudbine

Samohrana majka dobila nadimak SUPER ŽENA, ali sa razlogom: Bavi se fudbalom, radi u kafiću i sama obrađuje četiri hektara zemlje

Na mnogim ženama danas je da budu dobre majke, domaćice, ali i da sa uspjehom završavaju sve poslovne obaveze, a baš jedna takva "super žena" živi u selu Božurnja kod Topole.

Samohrana majka dobila nadimak SUPER ŽENA, ali sa razlogom: Bavi se fudbalom, radi u kafiću i sama obrađuje četiri hektara zemlje
FOTO: RINA

Aleksandra Živanović je mlada samohrana majka koja obrađuje četiri hektara zemlje, bez problema vozi traktor i obavlja sve one teške poslove, koji se još uvijek nazivaju muškim.

– Dobra organizacija je ključ svakog uspjeha, naročito kad imate mnogo obaveza. Nema vremena za izležavanje, već ste aktivni ponekad i po 20 sati dnevno. Dijete je uvijek prioritet, a zatim radim sve što moram. Na imanju imamo zasade šljive, višnje, breskve i trešnje. Od malih nogu sam uz oca naučila sve te poslove kojih ima preko čitave godine i ništa mi ne pada teško. Otac je imao teži oblik korona virusa, sada se još uvijek oporavlja tako da sam sve obaveze oko poljoprivrede preuzela ja – kaže za RINU Aleksandra.

Pročitajte još

Iako je čitavo domaćinstvo sada na njenim ramenima, ova žena iz Topole uspješno prevazilazi sve prepreke. Kad završi obaveze u voćnjaku, oblači dres i posvećuje se još jednoj svojoj velikoj ljubavi – fudbalu. Već 25 godina prisutna je na terenu, do skoro kao igrač, a sada dijeli pravdu jer je fudbalski sudija.

– Fudbal je moja druga ljubav, i od kada znam za sebe igram ga, i pratim. Povreda koljena me je spriječila da nastavim profesionalno da se bavim nogometom u Prvoj ligi, znajući da bih zbog ozbiljnosti povrede morala otići na operaciju i nisam se usudila. Ali, ostala sam dosljedna i položila ispite za sudiju i danas sam opet na terenu. Do sada sam sudila i Zvezdi i Partizanu, ne samo lokalnim klubovima – priča ova super žena iz Božurnje.

Međutim, i kada završi poslove u polju, pa i na fudbalskom igralištu tu se njen radni dan ne završava. Aleksandra skida svoj dres i odlazi u kafić u kom radi kao konobarica, prenosi Blic.

– To je osoba koja može poslužiti kao primjer ostalima. Svi joj se dive kako uspije sve da postigne, i često za nju možete čuti da je “žena, majka, kraljica”. Ko god je upozna odmah se vidi koliko je požrtvovana, prvenstveno za svoju porodicu, a zatim i u poljoprivredi i na fudbalskom terenu. Kad god je vidimo ona je u nekom poslu, svaki njen minut je ispunjen – kaže Aleksandrin komšija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije