Društvo

Samohrana majka iz Glamoča dobija krov nad glavom: Višković odobrio 30.000 KM za rješavanje stambenog pitanja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković odobrio je 30.000 KM za rješavanje stambenog pitanja samohrane majke troje djece Danijele Lovrić iz Glamoča.

Samohrana majka iz Glamoča dobija krov nad glavom: Višković odobrio 30.000 KM za rješavanje stambenog pitanja
FOTO: SRNA

Zahvaljujemo predsjedniku Vlade Republike Srpske na brzoj intervenciji, jer zahvaljujući gospodinu Viškoviću jedna porodica sa troje djece ostaje u Glamoču na svom ognjištu – rekla je Srni Jelka Vranješ iz Udruženja “Runolist” iz Glamoča, koja je i pokrenula humanitarnu akciju.

Ona je navela da su Vlade Republike Srpske odgovorili na molbu načelnika opštine Nebojše Radivojše, te istakla da je ova pomoć od velikog značaja.

– Odobreno je, prema našim informacijama, 30.000 KM – rekla je Vranješova.

Kupovina stana i rješavanje stmbenog pitanja za samohranu majku i njenu djecu, kaže Vranješova, olakšaće im težak život i stvoriti ljepšu budućnost.

Ona je zahvala svim ljudima “velikog srca” koji su učestvovali u humanitarnoj akciji, a posebnu zahvalnost izrazila je Novinskoj agenciji Republike Srpske – Srna za profesionalnost, navodeći da je “Srna bila okidač ovog ishoda”.

Udruženje je humanitarnim aktivnostima sakupilo više od 16.000 KM kako bi pomogli Danijeli Lovrić, rekla je Vranješova i dodala da je akcija doživjela veliku ekspanziju, i pokrenula na solidarnost svugdje po regionu, dijaspori i u Srbiji.

– Učestvovala su i dječica i zemljaci raseljeni po svijetu. Jedna gospođa je čak prodavala svoje knjige i sav iznos poklonila u ovoj akciji – ispričala je Vranješeva.

Lovrićeva, samohrana majka troje djece iz Glamoča, kojoj je nevjenčani suprug poginuo u saobraćajnoj nesreći, uskoro će dobiti krov nad glavom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije