Banjaluka

SANACIJA PUTA Počela gradnja kanalizacione mreže u Banijskoj ulici

Gradnja nove kanalizacione mreže počela je danas u Banijskoj ulici na Petrićevcu, uporedo sa sanacijom ove saobraćajnice koja je trpjela veliko opterećenje tokom gradnje novog puta u pravcu Motika.

SANACIJA PUTA Počela gradnja kanalizacione mreže u Banijskoj ulici
FOTO: GRAD BANJALUKA

Ova ulica na Petrićevcu, zajedno sa Ljevčanskom, služila je kao servisna saobraćajnica prilikom prošlogodišnje izgradnje novog puta u pravcu Motika i pretrpila je značajna oštećenja.

– Pošto nismo u tom trenutku imali dovoljno sredstava, u dogovoru sa mještanima ove ulice odlučili smo da zajedno krene i izgradnja kanalizacije i sanacija saobraćajnice – izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovo gradilište.

U okviru ovih radova, biće izgrađeno oko 400 metara kanalizacije, nova saobraćajnica i izlaz na modernizovanu ulicu Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Siniša Šteković, jedan od mještana, kazao je da je za stanovnike ove ulice bilo od izuzetne važnosti da se obnovi put i kanalizacija.

– Dogovorili smo sa Gradskom upravom da se, pred puta, uradi i nova kanalizacija, a kako se može vidjeti, dogovor je u potpunosti ispoštovan. Na red je došla naša ulica, u kojoj ima puno kuća i stanovnika, tako da nam je ovaj projekat od izuzetnog značaja – kazao je Šteković.