Politika

"Sankcije me nisu potresle, već samo nasmijale" Reagovao i Igor Dodik na odluku Američkog ministarstva finansija

Odluka Američkog ministarstva finansija da uvede nekakve sankcije meni i mojoj sestri nije me nimalo potresla, ali me je prilično nasmijala, rekao je Igor Dodik, sin predsjednika Republike Srpske.

Igor Dodik pres
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Sankcije su nam uveli jer smo povezani sa našim ocem. Ne znam da li su u Americi djeca povezana sa ocem, ali ovdje je porodica stub svega. Porodica je svetinja. Optužbe da sam se bavio nekakvim podmićivanjem tokom izbora su čista laž i ne znam kako sebi neko može da daje za pravo da bez bilo kakvog dokaza ili argumenta saopšti tako nešto. Sjedio sam i sjedim sa svima bili u vlasti ili opoziciji i sjediću i dalje, a i američki predstavnici kao i njihovi sateliti su me obilazili i pokušavali da traže nešto od mene i da im učinim neke stvari. I čim nisi njihov podanik onda si neprijatelj, jer tako oni funkcionišu, njima je korupcija polazna tačka za sve – ističe Igor Dodik.

Pročitajte još

Više je ljudi sada, tvrdi, na crnim listama nego što nije, što govori o tome koliko je to važno.

– Sramno je za jednu silu kakvom se Amerika predstavlja da laže i obmanjuje građane Republike Srpske, jedan restoran im je faktor za listu, to pokazuje koliko su nemoćni i jadni kad se hvataju za bilo šta samo da pokažu kakve su dase. Svjesni su da ne mogu da slome našeg oca, Milorada Dodika koliko god imali namještenih procesa, saradnika na ovim prostorima, novca i lažne moći – kaže on.

Ističe da su ovim samo potvrdili da je politika koju vodi njegov otac, najbolja politika po Republiku Srpsku, piše RTRS.

– Vrlo dobro znamo kako je i na koji način na ovim prostorima Amerika sprovodila agresiju. Moja porodica i ja nismo nikako vezani ni za Ameriku ni za bilo šta što ima veze sa njima pa nas te sankcije uopšte ne zabrinjavaju – rekao je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu