Politika

"ŠANSA KOMISIJI ZA NADZOR DA IZNESE SVOJ STAV" Tegeltija poručio da će sačekati sa imenovanjem direktora OBA

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da će još neko vrijeme sačekati na stav Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA), a potom će predložiti Savjetu ministara imenovanje direktora te agencije i njegovog zamjenika.

"ŠANSA KOMISIJI ZA NADZOR DA IZNESE SVOJ STAV" Tegeltija poručio da će sačekati sa imenovanjem direktora OBA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Teletija je rekao da je dugo vremena prošlo kako je upućeno pismo i zatražen stav Komisije, koja očigledno ima nekih svojih poteškoća da se sastane i zauzme konačan stav.

– Još neko vrijeme daćemo šansu Komisiji da iznese svoj stav, kao što su to uradili i drugi koji učestvuju u procesu predlaganja, a nakon toga, cijeneći mišljenja koja sam dobio i koja dobijem, predložiću Savjetu ministara u redovnu proceduru imenovanje direktora i zamjenika direktora OBA – rekao je Tegeltija novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio da je procedura imenovanja direktora i zamjenika direktora OBA u toku i da je kao predsjedavajući Savjeta ministara predlagač.

– Konačnu odluku o tome donosi Savjet ministara, ali je u proceduri imenovanja potrebno pribaviti mišljenja zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara, Predsjedništva BiH i Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA – podsjetio je Tegeltija.