Politika

ŠAPIĆ NE ODUSTAJE „Kao što je Đinđić skinuo petokraku, tako i mi treba da izmjestimo Broza sa Dedinja“

Kao što je Zoran Đinđić 1997. godine, kao tadašnji gradonačelnik Beograda, skinuo petokraku sa Starog dvora, tako i mi treba da izmjestimo Josip Broz sa Dedinja.

Aleksandar Šapić
FOTO: GRAD BEOGRAD

To je ocijenio predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

Šapić je na Instagramu napisao da je Đinđić to uradio “ne zato što mu je petokraka smetala ili što je bila estetski ružna, već zbog simbolike”.

-Isti taj Đinđić, na koga se danas najviše pozivaju neokomunisti, neoboljševici obmotani u plašt zelenih liberala, je uveo vjeronauku u škole poslije 5. oktobra, Vlada poslije njega je izjednačila partizanski i četnički pokret i zahvaljujući tome danas imamo restitucije gdje se vraća imovina ljudima kojima je komunistički režim tu imovinu oduzeo – naveo je Šapić.

Dodao je da “upravo oni koji se danas pozivaju na Đinđića” njega napadaju kada kaže da će pokrenuti inicijativu da se Josip Broz Tito premjesti iz Kuće cvijeća sa Dedinja.

Pročitajte još

Smatram da konačno moramo da skinemo oreol komunizma koji je ovdje decenijama lažno predstavljan. Taj period naše istorije, koji Broz simboliše, je bio jedan od najpogubnijih po srpski narod i zato je važno da on gore više ne počiva, jer samo tako ćemo konačno jednom za svagda završiti sa komunizmom na ovim prostorima – naglasio je Šapić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu