Društvo

ŠAPURIĆ NAJAVIO TUŽBU PROTIV VUKANOVIĆA Trebinjski NDP tvrdi da su osvojili mandat u Skupštini grada BEZ MALVERZACIJA

NDP je napravio fantastičan rezultat u Trebinju, jer stranka koja nije već deset godina bila u Skupštini grada vratila se opet u parlamentarni život.

ŠAPURIĆ NAJAVIO TUŽBU PROTIV VUKANOVIĆA Trebinjski NDP tvrdi da su osvojili mandat u Skupštini grada BEZ MALVERZACIJA
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je na današnjoj konferencije rekao predsjednik trebinjskog odbora stranke Bojan Šapurić, koji je prema  utvrđenim rezultatima CIK BiH ušao u Skupštinu grada Trebinja.

On je odbacio sve optužbe Nebojše Vukanovića da su kandidati ove političke patije učestovali u izbornim malvezacvijama.

Pročitajte još

– Vukanović neće na meni liječiti svoje frustacije. Neću dozvoliti da moje ime blati u Trebinju i stavlja metu nekome na čelo, da izaziva gnjev i bijes kod Trebinjaca i neću mu dozvoliti da nam ukrade mandat, on nama, a ne mi njemu – poručio je Šapurić narodnom poslaniku i nosiocu Liste za pravdu i red Nebojši Vukanoviću.

On je Vukanovića nazvao gubitnikom izbora, jer je, kako je istakao, od osam najavljenih mandata osvojio četiri.

FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Šapurić je najavio i žalbu CIK BiH, jer misli da NDP nisu upisani svi glasovi u Trebinju.

– Ne razumijem što su sporni glasovi putem pošte, ovdje su sve mladi ljudi koji imaju prijatelje i rodbinu u Srbiji, studente koji nisu dolazili da glasaju autobusima zbog epidemiološke situacije, nego su glasali poštom – istakao je on.

Šapurić je upitao kako neko može znati ko je glasao putem pošte i najavio da će nakon konačnih rezultata lokalnih izbora podnijeti krivičnu prijavu protiv Nebojše Vukanovića.

– Sačekaćemo da CIK BiH uradi svoj posao, ako se dokaže da nije bilo malverzacija podnosimo tužbu – istakao je Šapurić.

Zoran Pologoš, kandidat NDP za odbornika u Skupštini grada, koji je dobio najviše glasova poštom na ovim loklanim izborima u Trebinju, je rekao da otkad se bavi politikom je uvijek imao glasove putem pošte od njegovih prijatelja.

– Mnogo mojih prijatelja i rodbine živi izvan Trebinja i oni glasaju za mene – istakao je Pologoš.

On je odbacio tvrdnje da je Udruženje Konjičana u Trebinju, čiji je predsjednik,  pozivalo na bilo kojim izborima članove da glasaju za neku političku opciju.

Narodni poslanik Aleksandar Fulurija na konferenciji za novinare je poručio Nebojši Vukanoviću da se mnogo bavi NDP.

– Dao je sebi za pravo da nas nazove „političkim pokojnicima“, što ne priliči obziljnom čovjeku. Umjesto da kao politički suparnik čestita mladim ljudima u Trebinju što su za nekoliko mjeseci napravili stranku i osvojili odbornički mandat, on pokušava svoj neuspjeh da opravda optužbama – istakao je Fulurija.

Podsjećamo, narodni poslanik Nebojša Vukanović, čija je Lista za pravdu i red u Trebinju druga po snazi u odborničkim mandatima, nakon SNSD, tvrdi da je na ovim lokalnim izborima pokraden.

Vukanović u ranije u izjavi za Srpskainfo rekao da posjeduje dokaze da je na ovim izborima došlo do manipulacija koje su dovele do toga da njegova lista izgubi čak dva odbornička mandata.

On ističe da je nakon prvog brojanja njegova Lista imala šest mandata, a sada tek četiri zahvaljujući glasovima putem pošte, te kovid i mobilnih timova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu