Hronika

SARA GODINAMA TRPILA NASILJE Njenom suprugu TRI PUTA izricana mjera zabrane prilaska, MALTRETIRAO I MAJKU

Vladimir M. (40) je bio nasilan prema Sari R. (23) još dok su se zabavljali.

SARA GODINAMA TRPILA NASILJE Njenom suprugu TRI PUTA izricana mjera zabrane prilaska, MALTRETIRAO I MAJKU
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Ubrzo je zatrudnila, a socijalni radnici su joj nudili boravak u Materinskom domu u Beogradu, ali je ona to odbila. Od tada Centru više nije prijavljivala nasilje u porodici.

– Socijalni radnici su je posjetili nekoliko puta, ali je ona negirala da je zlostavlja – kaže Biserka Jakovljević, direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Jagodini, poslije smrti Sare R (23), čije je beživotno tijelo u utorak pronašao njen nevjenčani suprug Vladimir M. (40) iz Voljavča kod Jagodine, piše Telegraf.

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je od nadležnog suda da Vladimiru M. odredi pritvor zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici.

Pročitajte još

Kada je prijavio Sarinu smrt, Više tužilaštvo mu je odredilo policijsko zadržavanje, ali kada je ustanovljeno da nije ubijena, kako se prvo posumnjalo, već da je umrla od predoziranja narkoticima, slučaj je preuzelo Osnovno tužilaštvo.

Utvrđeno je da je imala lakše tjelesne povrede, koje nisu bile opasne po život, pa se Vladimiru zbog sumnje da ih je on nanio na teret stavlja nasilje u porodici.

– Prije Sarine smrti, Osnovnom tužilaštvu nisu podnošene krivične prijave protiv Vladimira za nasilje u porodici. Njima su samo dostavljena tri izvještaja Policijske uprave u Jagodini u vezi sa narušenim odnosima vanbračnih supružnika i to dva tokom 2017. i jedan prošle godine. Međutim, po istim nisu pokretani krivični postupci, jer je Sara tvrdila da nije doživjela nikakvo nasilje od strane Vladimira – navode iz tužilaštva.

U Gradskom centru za socijalni rad kažu da je Vladimir bio nasilan i prema majci Ružici, i da ju je najvjerovatnije zlostavljao još kad je bio adolescent, ali da je ona često povlačila prijave protiv njega.

U Tužilaštvu kažu da je Vladimiru tri puta izricana mjera zabrane kontaktiranja i prilaženja Sari u trajanju od 30 dana, kao žrtvi nasilja. A prije dvije godine, Vladimir je osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilja prema majci Ružici. I Sarine komšije kažu da su viđale Vladimira kako tuče majku i suprugu, i da ga je Sara najvjerovatnije trpila zbog jednoipogodišnjeg sina i tromjesečne djevojčice.