Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SARADNJA DVA GRADA Zajedničko djelovanje na projektima od kulture do privrede

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Banjaluka i Beograd će proširiti saradnju u brojnim oblastima, uključujući i intenzivnu kulturnu razmjenu, koja se, izvođenjem više pozorišnih predstava, upravo realizuje u okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“.

Rečeno je to nakon sastanka gradonačelnika ova grada Igor Radojičića i Zorana Radojičića.

Gradonačelnik Banjaluke istakao je da je saradnja dva grada svestrana i da se realizuje u više oblasti, od privrede do kulture.

– Zahvaljujući ranijim dogovorima, upravo ovih dana  u Banjaluci su izvedene predstave za djecu pozorišta iz Beograda. I kao što Srpska uvijek pogledava na Srbiju, tako i Banjaluka pogledava na Beograd šta i kako radi i uvijek se trudimo da držimo taj kontakt i saradnju. Pred nama su široke mogućnosti komunikacije u različitim oblastima – istako je Igor Radojičić.

Foto: Grad Banjaluka

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da dva grada imaju dugogodišnju saradnju.

-Nadam se da ćemo je nastaviti u mnogim oblastima, jer imamo veliki prostor za međusobnu komunikaciju – rekao je beogradski gradonačelnik.

On je istakao da se Banjaluka razvija u savremeni grad, sa pravcem razvoja u „pametni“ i „zeleni grad“.

-Gradonačelnik Banjaluke se bavi značajnim konceptima savremenih gradova, kao što su pametan i zeleni grad, što su takođe oblasti interesovanja koje mi u Beogradu želimo da razvijemo i u vezi s tim smo i danas pričali. Jedan smo narod i moramo u teškim vremenima da pomažemo jedni drugima i da sarađujemo još više u narednom periodu – zaključio je Zoran Radojičić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO