Politika

ŠAROVIĆ ČESTITAO DAN REPUBLIKE “Trenutak prisjećanja na one koji su dali živote i omogućili da postoji Srpska”

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da je Dan Republike neupitan, uprkos brojnim pokušajima i nasrtajima da bude osporen, baš kao i sama Republika Srpska.

ŠAROVIĆ ČESTITAO DAN REPUBLIKE “Trenutak prisjećanja na one koji su dali živote i omogućili da postoji Srpska”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Mirko Šarović

Republici Srpskoj želim, prije svega, srećan veliki praznik. Ovo je trenutak prisjećanja na one koji su bili hrabri i istrajni, koji su dali živote i omogućili da postoji Republika Srpska. Sjećanja na one bolje i veće od nas, koji su od nemogućeg stvorili moguće i zavjetovali nas da čuvamo i razvijamo našu Republiku – istakao je Šarović čestitajući 9. januar.

Šarović je naveo da se svakog 9. januara treba usmjeriti na istinsku snagu, potencijale i budućnost Republike Srpske, saopšteno je iz SDS.

Pročitajte još

– Trebamo jaču i ekonomski stabilniju Republiku srećnih ljudi, poželjnu za život svakog čovjeka i svake porodice. Trebamo ponosnu Republiku Srpsku, kakva je i stvorena prije 30 godina – zaključio je Šarović.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstutitivni statuc.

Prihvati notifikacije