Politika

ŠAROVIĆ O NSRS "Jučerašnje glasanje je bilo predstava za javnost"

Jučerašnje glasanje Narodne skupštine Republike Srpske je bila samo Dodikova predstava za javnost - istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

ŠAROVIĆ O NSRS "Jučerašnje glasanje je bilo predstava za javnost"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kaže da je Dodik samo tražio povod za “dizanje tenzija i samo u proizvodnji stalnih tenzija on može da opstane”.

– Njegova nova tema je pitanje premiještanja ambasade BiH u Jerusalim, pitanje o kome odlučuju mnogo veće sile a ne on. On nema apsolutno nikakvu ulogu u rješavanju tog pitanja osim što će opet praviti scene i nekim ljudima se prodavati kao  lažni heroj. On želi samo da se iznova pozicionira jer se nalazi na crnoj listi SAD – naglasio je Šarović.

 Šarović je dosadašnji rad Savjeta minisatra BiH ocijenio jednom velikom nulom i dodao je da od svog formiranja Savjet ministara samo otaljava posao a koriste budžet i narodni novac. 

– Jeste li do sada čuli i riječi o priključenju EU, o ispunjavanju uslova, pomacima, regionalnim projektima?! Njihovo funkcionisanje se svodi na trgovinu „ja tebi ovo – ti meni ono“ i zato im odgovara da ne rade – pojasnio je predsjednik SDS.

Govoreći o migrantskoj krizi Šarović je istakao da kriza eskalira i da aktuelnoj vlasti nije interesu da je riješi.

Pročitajte još

– Za vrijeme proteklog saziva Savjeta ministara imali smo 4.000 migranata, sada imamo 12.000 registrovanih migranata. Šverc, korupcija i organizovani kriminal su prisutni na granici  i o tome treba javno govoriti. Nema dobre volje unutar aktuelne većine da se ovaj problem riješava. Zbog svega toka kriza eskalira a narod trpi – zaključio Šarović.