Politika

Šarović odgovorio na kritike vlasti "Samo lupajte i nastavite po svome"

Predsjednik SDS Mirko Šarović uputio je poruku svima koji tvrde da je Dejtonski sporazum mrtav i da je potreban novi politički dogovor za BiH, te da opozicija samo pravi problem sa izlaganjem srpskog člana Predsjedništva BiH po nalogu centara moći sa Zapada.

Šarović odgovorio na kritike vlasti "Samo lupajte i nastavite po svome"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Samo lupajte i nastavite po svome izvrćući činjenice i zamjavajte narod poručio im je.

– Po starom receptu izmišljajte unutrašnje i spoljne neprijatelje umjesto da rješavate aktuelne probleme za koje ste u dobroj mjeri sami krivi. Ili mislite da je i za to kriva opozicije u Republici Srpskoj. Ima onih koji dobro znaju i pamte, za razliku od vas ostrašćenih, da se u ovoj zemlji rat vodi i da sve može da plane zbog jedne međe ili jedne kuće- rekao je Šarović.

Pročitajte još

– I sad se našli vi, nejaki, u iznurenoj Republici Srpskoj, bez mnogo prijatelja i međunarodne podrške, da Dejton proglasite mrtvim i da tražite i pravite novi politički dogovor za BiH i to zamislite, uz posredovanje, ni manj ni više nego turskog predsjednika Erdogana- rekao je Šarović i dodao da je sve to nenormalno.

– Za ovaj ostvareni mir, pretočen u mirovni sporazum, koji danas imamo i koji zovemo Dejton, živote je dalo više od 24 hiljade boraca Vojske Republike Srpske. Uz ogromne napore i uticaj najvećih svjetskih sila i autoriteta teškom mukom došli smo do jednog takvog mirovnog sporazuma. Zato čuvajmo, ne rasturajmo i ne urušavajmo ono što kao Republika Srpska imamo- poručio je Šarović.

Važnije je da gradimo mir i ekonomski prosperitet Republike Srpske jer je to najbolja odbrana statusa u autonomije Republike Srpske, poručio je on.

– Avantura slijepih nas sve vodi u stranputicu. Posebno ako budemo srljali, čekaće nas mnogi oni unutar i van zemlje koji Republici Srpskoj ne žele dobro. Samo ludi i naivni ne znaju šta će nam tražiti u “novom političkom dogovoru”- zaključio je Šarović.

Podsjećamo da je predsjednik SDS Mirko Šarović ranije izjavio da je ideja mirne disolucije tačka razlaza SNSD i SDS.

– Ideja mirne disolucije je tačka razlaza naših politika, jer mi u SDS smatramo da je to najoposanija zamka za nespremnu Republiku Srpsku i mi kao stranka ćemo se odlučno suprostaviti svakoj takvoj inicijativi – rekao je Šarović ranije.

Na njegove navode reagovao je i srpski član Predsjedništva i lider SNSD Milorad Dodik koji je kazao da ostaje pri tome da mirna disolucija treba da se desi što prije, a da Šarović ima izbor i može da pređe u federalno Sarajevo i “tamo bude građanin za šta se i zalaže”.

Prihvati notifikacije