Politika

Šarović tvrdi da je sastanak sa Eskobarom još jednom potvrdio Dodikove DVOSTRUKE POLITIČKE IGRE

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, je izjavio da je sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Gabrijelom Eskobarom još jednom potvrdio Dodikove dvostruke političke igre.

Šarović tvrdi da je sastanak sa Eskobarom još jednom potvrdio Dodikove DVOSTRUKE POLITIČKE IGRE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Očekivana dvoličnost od nekoga ko godinama jednu priču priča narodu Republike Srpske, a potpuno drugu na sastancima sa međunarodnim predstavnicima. Očekivana dvoličnost od nekoga ko je navikao da se iz “velikog Baje” u strahu od sankcija, po potrebi pretvara u malog, poniznog izvršioca koji pristaje na sve što se od njega traži, a što smo vidjeli mnogo puta do sada – ocijenio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Dodao je da je Dodik demantovao vlastite izjave.

– Imamo situaciju da, iako je proteklih dana optuživao druge da zagovaraju sankcije međunarodne zajednice, upravo Dodik se u razgovoru sa Eskobarom založio za sankcije prema svima onima koji ugrožavaju mir?! Ovim je ujedno i demantovao vlastite izjave da opozicija traži sankcije međunarodne zajednice – istakao je Šarović.

Pročitajte još

On je upitao gdje je nestala priča o vraćanju nadležnosti.

– Zar to nije trebalo biti na stolu? Kako to da je u prvom planu razgovora bilo očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kako je zvanično saopšteno? Kako to da će Dodik sačuvati mir ako nam danima priča o “odlučnim” jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?! I ko onda ovdje zvecka oružjem?- upitao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je rekao da smo pravu istinu o sastanku Dodika i Eskobara saznali iz zvanične Eskobarove izjave.

– Imao sam produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio – citirao je Šarović današnju izjavu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnog izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriela Eskobara.

Prihvati notifikacije