Hronika

"Saslušavali su me policajci, bilo mi je strašno" Majka ubice male Danke 4 puta VOĐENA NA ISPITIVANJE

U Borskom okrugu se i danas, sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2), na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice koja je uglavnom bazirana na selo Zlot i okolinu kuće Dejana Dragijevića, jednog od osumnjičenih za ubistvo djevojčice.

Majka ubice male Danke
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RINGIER

 Njegova majka Svetlana novinarima je rekla da je četiri puta bila u policiji da daje izjavu povodom ovog slučaja.

– Saslušavali su me policajci. Ovo je već četvrti put da sam bila u stanici policije. Bilo mi je strašno dok je trajalo ispitivanje. Ništa drugo ne znam i ne čitam medije. Sada žurim u Bor da nešto završim – kratko je rekla Svetlana Dragijević za Alo.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće Dejana Dragijevića, ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini.

Iza potoka se nalazi još pet rezervoara ili bunara, a pretpostavka je da će se danas raditi na tim lokacijama. Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće Dejana, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić. Juče je pretraživan i drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3.5 kilometara.

Pročitajte još

Pretražena je i jama iznad kanjona, duboka 70 metara. Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi.

Podsjećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Dejan je na saslušanju priznao zločin, dok se Srđan branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu