Društvo

Savčić: Do septembra potpisivanje memoranduma BORS sa Vladom Srpske

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić izjavio je da će BORS uskoro Vladi Republike Srpske prezentovati memorandum o međusobnoj saradnji sa zahtjevom da bude potpisan do početka septembra, te primjenjiv od 1. januara 2022. godine.

Savčić: Do septembra potpisivanje memoranduma BORS sa Vladom Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nakon sjednice Predsjedništva i Odbora ratnih vojnih invalida RVI BORS-a u Banjaluci, Savčić je rekao novinarima da je na sjednici bilo govora o memorandumu BORS-a, koji je bio ponuđen na potpisivanje Vladi Republike Srpske 2018. godine.

– Neki dijelovi tog memoranduma nisu bili realizovani. Mi smo inovirali memorandum, sa nekim novim stvarima za koje smatramo da je potrebno da se nađu u tom dokumentu i o tome smo se danas usaglasili istakao je Savčić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On nije želio da govori o detaljima memoranduma, o kojima će prvo upoznati predstavnike vlasti, a zatim i borce putem medija.

Savčić je rekao da nije bilo zahtjeva za zakazivanjem vanredne Skupštine BORS-a jer većina članova Skupštine BORS-a nije za sazivanje bilo kakve vanredne sjednice.

On je podsjetio da je na Skupštini BORS-a 21. maja urađeno sve ono što je bilo obavezno prema statutu.

Zamjenik predsjednika Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić rekao je novinarima da današnja sjednica Predsjedništva nije održana u punom sastavu, već da je prisustvovala polovina članova Predsjedništva.

Na sjednici je usvojen zaključak da predsjednik Predsjedništva BORS-a u roku od sedam dana zakaže sjednicu Predsjedništva BORS-a na kojoj će tema biti memorandum o saradnji BORS-a sa Vladom Republike Srpske.

Pročitajte još

Član Odbora ratnih vojnih invalida BORS-a Marko Milošević rekao je da su se sjednici Odbora odazvali predstavnici šest od 11 regija , što nije dovoljan broj za kvorum i donošenje odluka.

– Prisutni članovi traže od predsjednika Odbora RVI odgovor u roku od tri dana o razlozima neučestvovanja u radu Odbora i da zakaže sjednicu Odbora u roku od sedam dana – istakao je Milošević.

Milošević je rekao da prisutni članovi Odbora RVI podržavaju sve zaključke Skupštine BORS-a održane 21. maja na Jahorini.

Prihvati notifikacije