Politika

SAVJET MINISTARA ODLUČIO Takmičari biciklističke trke mogu u BiH

Održana je 27. vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

SAVJET MINISTARA ODLUČIO Takmičari biciklističke trke mogu u BiH
FOTO: SRNA

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti BiH, donio Odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH.

Ovom odlukom daje se posebna dozvola strancima – takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj trci.

– Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati test negativnosti na virus SARS cov-2 ne stariji od 48 časova do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su da se pridržavaju i da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi). Učesnici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH – saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo spoljnih poslova BiH, Ministarstvo bezbjednosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim štabom civilne zaštite Federacije BiH.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača.