Politika

SAZNAJEMO Salkić tužio Dodika zbog SMANJENJA PLATE, a na sudu će RASPRAVITI o još nekim stvarima

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić tužio je predsjednika RS Milorada Dodika jer mu je smanjio platu, saznaje srpskainfo.com.

SAZNAJEMO Salkić tužio Dodika zbog SMANJENJA PLATE, a na sudu će RASPRAVITI o još nekim stvarima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Salkić je, naime podnio tužbu Osnovnom sudu u Banjaluci protiv Službe predsjednika RS, a u najavi je i nova za diskriminaciju, zloupotrebu položaja i ometanje u radu izabranog zvaničnika.

Dodik je prije dva mjeseca naložio generalnom sekretaru Službe predsjednika RS donošenje rješenja kojim se Salkiću umanjuje plata za 20 odsto, “zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske”.

Nekoliko dana kasnije Dodik je proširio sankcije i na Salkićevu adresu uputio zahtjev po kome ubuduće mora o svakom svom koraku pismeno obavještavati njegov Kabinet. Pod tim se podrazumjevaju “planirani sastanci i predviđene teme, putovanja sa obrazloženom svrhom i planirani javni nastupi”.

Međutim, Salkić se oglušio o Dodikov zahtjev i uzvratio tužbama.

– Nastavio sam raditi dinamikom i aktivnostima kako sam i ranije. Naravno da je problem logističke prirode, jer je uskraćena svaka vrsta podrške za moj rad – od troškova puta i svega onoga što ide uz to. Dobio sam umanjenu platu, ali to neće ostaviti posljedice na moje aktivnosti, jer ja sam tu da radim u interesu onih koji su me birali, a ne u interesu onih koji misle da mogu nametati svoje političke stavove – rekao je Salkić za srpskainfo.com.

Dodao je i da mu Dodik nije pretpostavljeni niti ga kao takvog doživljava.

– Mi smo ravnopravni. On predstavlja svoj narod, ja predstavljam svoj. On radi ono što misli da je dobro za njegov narod, ja radim ono što mislim da je za moj, i to je to. Dodik zloupotrebljava poziciju predsjednika time što naređuje generalnom sekretaru da opstruiše moj rad. O svemu tome ćemo razgovarati na sudu. Potrajaće ta priča – poručio je Salkić.