Politika

SDS ZADOVOLJAN IZLAZNOŠĆU Salatić: Očekujemo dobre rezultate

Šef Sektora za politiku i medije SDS Stevan Salatić izjavio je da je stranka zadovoljna izlaznošću glasača na izbore koja je oko 55 odnosno 56 odsto.

SDS ZADOVOLJAN IZLAZNOŠĆU Salatić: Očekujemo dobre rezultate
FOTO: SLOBODAN POPADIĆ/RAS SRBIJA

U prvom obraćanju u ime stranke, nakon zatvaranja birališta, Salatić je rekao da će o prvim, preliminarnim rezultatima za (grado)načelnike govoriti za sat vremena.

Prema njegovim riječima, neke od lokalnih zajednica u kojima je zabilježena najveća izlaznost su Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Trnovo, Donji Žabar, Sokolac, Gacko, Ljubinje, Istočna Ilidža. Što se tiče zajednica sa najmanjom izlaznošču, za sada su to Brod 43 odsto, kao i u Prnjavoru. U Derventi 45 odsto, u Gradiški 47 odsto – rekao je Salatić.

Pročitajte još

Naveo je da su na izborima zabilježene brojne nepravilnosti, prije svega u Doboju gdje je svim posmatračima opozicije zabranjeno da uđu na biračka mjesta. Svi su uložili prigovor izbornoj komisiji, očekujemo da reaguju institucije. Brojne neregularnosti su primjećene u Novom Gradu, gdje je kod člana biračkog odbora pronađeno 150 glasačkih listića koje je vjerovatno želio ubaciti u kutiju. U Gradiški smo podnijeli prijavu protiv člana biračkog odbora koji je ubacio četiri listića. SDS zaista očekuje dobre rezultate na lokanim izborma, i pored svih oih nepravilnosti – poručio je Salatić.