Društvo

Sebija Izetbegović zvanično postala penzionerka: Stiže i prilično POZAMAŠNA OTPREMNINA od nekoliko hiljada maraka

Sebija Izetbegović, smijenjena direktorica KCUS koja je početkom prošle sedmice dala otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od danas je zvanično postala penzionerka.

Sebija Izetbegović
FOTO: HAYAT MEDIA BIH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Vršilac dužnosti direktora Alen Pilav jutros je potpisao njen zahtjev za prijevremenim penzionisanjem, koji je podnijela početkom prošle sedmice.

Ide isplata 

Ono što je posebno izazvalo pažnju je to da je Sebija Izetbegović tražila i isplatu otpremnine.

Naime, nakon bolovanja i godišnjeg odmora koji je iskoristila u cijelosti, Izetbegović je u ostavci navela da odlazi u prijevremenu penziju i da traži zakonsku isplatu otpremnine.

Ona je, podsjećamo, u decembru prošle godine potpisala ugovor nakon smjene s pozicije generalne direktorice i trebala je nastaviti raditi u KCUS, kao ljekar specijalista u Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Bila na bolovanju

Nakon bolovanja i odmora, odlučila se da ide u penziju i izbjegne to da ima šefa nad glavom.

Pročitajte još

Prema Pravilniku ove zdravstvene ustanove, otpremnina iznosi pet posljednjih plata. Od tih pet plata ona je tri primila kao direktorica, odnosno u iznosu od 7.036 KM, dok je posljednje dvije plate primila na novom radnom mjestu. U svakom slučaju, iznos njene otpremnine će biti najmanje 30.000 KM, prenosi Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu