Svijet

Šef FBI tvrdi "Virus korona najverovatnije procurio iz kineske laboratorije u Vuhanu"

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Vrej izjavio je da ta agencija vjeruje da je pandemija kovid 19 "najvjerovatnije" uzrokovana incidentom u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu.

Šef FBI tvrdi "Virus korona najverovatnije procurio iz kineske laboratorije u Vuhanu"
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RAS SRBIJA

FBI već određeno vrijeme smatra da je uzrok kovida 19, najvjerovatnije potencijalni incident u laboratoriji u Vuhanu – rekao je Vrej za američki “Foks njuz”.

Agencija AP podsjeća da je nedavno američko Ministarstvo energije procijenilo sa “niskom povjerenjem” da je pandemija prvo otkrivena u kineskom gradu Vuhanu krajem 2019. godine i da je počela isticanjem virusa iz laboratorije. Ovaj izvještaj nije objavljen javno.

Pročitajte još

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je juče da je Kina “razmijenila većinu podataka i rezultata istraživanja o potrazi za virusom i da je dala važan doprinos globalnoj potrazi za praćenju virusa”.

-Politizacija pitanja praćenja virusa neće uticati na Kinu već će samo nanijeti štetu kredibilitetu Amerike – naglasila je Maova odgovarajući na pritužbe američkih zvaničnika i članova Kongresa SAD da Kina nije u potpunosti sarađivala

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu