Svijet

Sekunde su ga dijelile od SMRTI, a onda se pojavio ovaj BRIŽNI HEROJ (VIDEO)

Pomeranac je najsrećniji pas na svijetu zato što se jedan momak našao na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Sekunde su ga dijelile od SMRTI, a onda se pojavio ovaj BRIŽNI HEROJ (VIDEO)
FOTO: @ZLIPADRE/TWITTER SCREENSHOT

Na snimku koji se brzinom munje proširio na društvenim mrežama, vidi se hodnik jedne zgrade kroz koji djevojka na povocu vodi pomeranca. Djevojka je pozvala lift, a kada se otvorio iz njega je izašao mladić, budući spastilj psa. Djevojka je ušla u lift, međutim psić nije odmah krenuo za njom već se nekoliko sekundi nećkao. Dok se kuca nećkala, vrata lifta su se zatvorila, a vlasnica psa to nije ni primetila.

Tu nastaje prava drama! Lift je krenuo, a povodac je počeo da davi jadnog psa. Momak, koji je trenutak prije izašao iz lifta, pojurio je da spase (ne)srećnu životinju. Mladić se nekoliko trenutaka borio da otkači povodac sa vrata pufnenog jadnička koji se već bio uspaničio i nije mogao da ostane miran. Međutim, heroj ovog događaja na kraju je uspio da otkači povodac i oslobodi psa.

Dramatični snimak je izazvao lavinu komentara lubitelja životinja na društvenim mrežama koji su mahom osuđivali nepažljivu vlasnicu. Heroj snimka je dobio bezbroj pohvala, a pogotovo je sve oduševio detalj na kraju videa kada je brižni mladić podigao i zagrlio kucu.