Politika

Selak: Raste podrška inicijativi SPS o novčanoj pomoći bebama

Predsjednik SPS i narodni poslanik Goran Selak poručio je da inicijativa ove stranke da svako novorođenče u Srpskoj dobije 5.000 KM dobija sve jaču podršku, kako među građanima, tako i među političkim subjektima.

Selak: Raste podrška inicijativi SPS o novčanoj pomoći bebama
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ova inicijativa se nalazi među političkim ciljevima SPS, koji su usvojeni na sjednici Glavnog odbora te stranke u Bijeljini, a kako ističe Selak, ideja od početka ima snažnu podršku.

– Radi se o mjeri koja će dati efekte odmah, za razliku od dosadašnjih mjera i politika koje nažalost nisu imale efekta. Imamo podršku struke, udruženja i građana, kao i političkih subjekata koji se istinski zalažu za poboljšanje stanja i konkretne mjere. Nakon poteza predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je istu mjeru nedavno promovisao u Srbiji, logično je da raste podrška i našoj inicijativi. To su politike budućnosti, razuma i opstanka. Naravno, to će ostati jedan od naših uslova za političku saradnju i cilj za koji smo uvjereni da je zajednički svima koji istinski žele da popravimo stvari i da konkretnim potezima i rezultatima započnemo demografsku obnovu – istakao je Selak

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu