Svijet

SELO ZAVIJENO U CRNO “Zamislite da pošaljete dijete na rođendan, pa dobijete poziv da je mrtvo"

Preminuli tinejdžer (16) iz Hrvatske i uhapšeni zbog njegove smrti bili su na proslavi 18. rođendana djevojke u jednom ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom kod Križevaca, a nešto prije odlaska na žurku dvojica nerazdvojnih prijatelja bila su u lokalu na kafi.

HITNA POMOĆ I POLICIJA HRVATSKE
FOTO: TV LOKI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Oni u taj lokal, kako je prenio Jutarnji list, ionako svakodnevno svraćaju i prijatelji su sa kćerkom vlasnika lokala.

Ali, oko 1:10 ujutro njih dvojica su bila u dijelu dvorišta pored tobogana, tačnije oko dva metra od ulaza. Posvađali su se bez povišenih tonova oko neke banalne stvari pa je 17-godišnjak zadao jedan udarac u prsa 16-godišnjaku koji je nakon dvadesetak sekundi pao na tlo.

– Bio je to jedan jedini udarac u prsa. Kiša je padala pa su zvali majku 16-godišnjaka da donese ćebe da ga pokriju dok ne dođe Hitna. Majka je doslovce došla u totalnom šoku i ne mogu da vam opišem te trenutke neizvjesnosti dok gleda sina kako se gubi sve do dolaska Hitne – rekla je Jutarnjem listu jedna sagovornica.

Pročitajte još

Svi su mislili da će dječak ustati i doći sebi. Vlasnik lokala i dodatnog prostora u kojem se organizuju proslave plakao je kao kiša kad su mu prišli novinari.

On ne može da vjeruje da pokojnog mladića više nema i da se dogodila takva tragedija.

– Zamislite, pošaljete dijete na rođendan pa dobijete poziv da je mrtvo. Bio je veoma drago dijete, veoma dobar sa mojom kćerkom, puno su se svi družili. Bio je sportski tip, vodio je zdrav život, bio je dobar učenik i mjesto ga je voljelo – rekao je on.

Hrvatska policija izvijestila je jutros da je uhapsila jednu osobu nakon smrti 16-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom.

U nedjelju oko 1:23 policija je postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Križevci da pružaju ljekarsku pomoć 16-godišnjaku u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom.

Mladić je nakon pružene ljekarske pomoći naknadno umro. Policija je izvijestila da je uhapšena jedna osoba i da se sprovodi kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije