Gradovi

ŠERANIĆ U GRADIŠKI "Šatori prazni, karantin za žene i djecu od danas u stambenom objektu"

Nakon posjete karantinu u Gradišci, gdje još nema stanara, Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske, rekao je za Srpskainfo da je gradska uprava, kao i mnoge druge lokalne sredine, pokazala visok nivo odgovornosti na suzbijanju virusa Korona. Mjere koje su ovdje preduzete, rekao je ministar Šeranić, su veoma efikasne.

ŠERANIĆ U GRADIŠKI "Šatori prazni, karantin za žene i djecu od danas u stambenom objektu"
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Dogovorili smo se da stambeni objekat koji je do skora služio za potrebe carinarnice a sada je prazan, iskoristimo za smještaj žena, djece, trudnica i drugih osoba iz osjetljivih grupa koji ulaze u državu na prelazu u Gradišci. Inače, uvjerio sam se da su šatori uređeni po propisima i da je situacija po tim pitanjima u Gradišci povoljna – rekao je Šeranić.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija
Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

On je naglasio da će i ovaj kapacitet biti stavljen u funkciju danas do 17 sati a zadatak da navedene prostorije prilagodi novoj namjeni dobila je Civilna zaštita Republike Srpske.

– Ovaj prostor, šatori i objekat koristiće i za smještaj osoba koje u Gradišci ne budu poštovale mjere izolacije. Dogovorili smo se da ovdje u pomoć lokalnom Domu zdravlja dođu timovi ljekara iz Srpca i Prnjavora – precizirao je ministar Šeranić kojeg su sa zdravstvenom situacijom u Gradišci upoznali i Rajko Dodik, direktor Bolnice te Vesna Gluvić Čelić, direktor Doma zdravlja.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija
Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške rekao je da lokalna uprava ulaže velike napore na suzbijanju virusa Korona.

– Naše javne službe, komunalne, medicinske i ostali su u potpunoj funkciji te na usluzi republičkih institucija. To je naš primaran zadatak i mi smo maksimalno tome posvećeni – naglasio je Adžić apelujući na građane koji imaju mogućnost da borave u inostanstvu u vrijeme pandemije, da ne dolaze u zemlju kako bi sačuvali svoje ali i zdravlje drugih.

Prihvati notifikacije